jueves, 4 de diciembre de 2014

Eva_Blanch, Bloc_1, Exercici_1

STEFAN SAGMEISTER
Stefan Sagmeister no és un artista visual sinó un dissenyador gràfic.
Però la seva obra destaca no només en l’àmbit del disseny sinó també en el món artístic, ja que es mou en els límits i de l’art conceptual.
Sagmeister va néixer a Àustria el 6 d’agost del 1962.Va estudiar disseny gràfic a la universitat of Applied Arts de Viena. Més tard va rebre una beca per estudiar en el Pratt Institute de New York.  L’any 1991 es va traslladar a Honk Kong, on va treballar per l’agència Leo Burnett. Però dos anys després va tornar a Nova York per treballar amb Tibor Kalman. I no va ser fins el 1994 quan va formar el seu propi estudi.
Ha treballat amb grans artistes del món de la música, dissenyant portades pels discs. Amb artistes com ara: Lou Reed, The Rolling Stones, David Byne...
Ha sigut nominat 5 vegades als Grammy  i dos vagades va guanyar gràcies a: “Once in a Lifetime” de la banda Talking Heads l’any 2005. I “Everything That Happens Will Happen Today” de David Byrne &Brian Eno.
Segmeister es separa dels altres dissenyadors per la seva forma clara i descarada, en contraposició dels típics dissenys formals i estètics. Un exemple és el cartell que va dissenyar per la conferència de l’American Institute of Graphic Arts. On va demanar al seu ajudant que tallés els detalls de la conferència sobre el seu torç amb un ganivet i després el fotografiés i el convertís en un cartell.
Durant un any va deixar la seva feina com a dissenyador per realitzar conferencies per tot el món i formar el grup True Majority. Aquest estava format per uns 500 artistes i directors d’empreses líders d’Estats Units que es van oposar públicament a al guerra d’Irak. Un dels objectius que tenien era aconseguir que es reduïssin els gestos militars un 15% i que aquests diners s’invertissin en educació.
L’any 2012 va crear Sagmaister&walsh, juntament amb Jessics Walsh.







No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.