lunes, 1 de diciembre de 2014

Alba_Monroy, Bloc_1, Exercici_1



Rébecca Dautremer és una ilustradora que té un estil particularment cridaner per l'ús dels colors, en moltes ocasions el vermell com a protagonista i en altres el vermell com a punt focal, com qui diu que el vermell gairebé sempre és present en la seva producció. Producció que, encara que gairebé sempre ha estat per a llibres infantils, la veritat és que té gran acollida en el públic adult. Potser perquè el seu dibuix és complex i complet, perquè cadascuna de les seves il·lustracions tenen un efecte cinematogràfic, juga amb els enquadraments, amb la composició i la varietat dins les mateixes, el que sense cap dubte impacta i atrau a un públic més extens que l'infantil. 

 
Respecte l'èxit innegable de les seves obres tant a França com en altres països, Rébecca diu que no sap el perquè. "No ho entenc. Només faig les coses amb sinceritat, ho intento, treball molt, de vegades, no m'agrada alguna cosa, i començo de nou. El que més m'agrada són els detallets, les coses fines, però no puc qualificar el meu propi estil ". El que si és cert és que ella se sent millor fora de la realitat: "M'encanta l'estrany, no cal ser massa realista". 



L'ambient és molt peculiar, degut també a la seva pròpia tècnica. Rébecca sol treballar amb un primer dibuix, i després amb aigualida. Abans de posar el llapis al full, Rébecca pensa molt en el que va a dibuixar: "Faig petits croquis de la mida d'un segell, que només porten les masses en l'escena, i les fonts de llum". A vegades passa per Photoshop, per treballar els colors, però: "mai pas a l'etapa següent sense saber el que vull, on vaig". 
Quan diu passar al photoshop és refereix que normalment el que fa és tenir un dibuix previ que després ja reproduira amb la tauleta grafica al photoshop. Per tant l'esbós seria el paper i el resultat final la obra dibuixada amb el photoshop.



 
Aquest és un petit exemple com cualsevol ilustrador/a, per molt que comencin amb un dibuix sobre paper avui en dia el photosop es un recurs indispensable alhora de fer ilustracions infantils per a contes i altres. Per això Rebbeca, tot i que la seva tècnica és molt acurada i treballa molt bé amb les mans ha hagut de passarse a les noves tecnologies com molts altres i deixar-se caure davant del photoshop i les seves innumerabes ventatges.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.