miércoles, 12 de noviembre de 2014

Lluís_Cortezón_Vallespí_Bloc1_exercici1

Johann Fournier

Introducció
és un artista francès que barreja fotografia, pintura amb tinta, collage i muntatges amb ordinador combinant tots els elements per a donar a la seva obra un resultat final realment sorprenent i original. Les seves composicions són pura fantasia amb una barreja de surrealisme que ell mateix construeix a base dels seus propis símbols pictòrics inspirats en la música, la literatura i les arts gràfiques. Amb cada creació Fournier ens convida a submergir-nos en el seu univers enmig d'un torrent imaginatiu. Johann Fournier també està implicat musicalment com podem veure en la seva exposició “Les variations de l'ether” on Jonathan Bénisty s'encarrega de la part musical, i per al qual Johann també realitza alguns treballs. Un recorregut per la web d'aquest artista és un exercici agradable i visual, especialment la part Ether Diary.
Les seves composicions doncs son una barreja de surrealisme, que construeix a base dels seus propis símbols pictòrics. algunes de les seves obres ens recorden el simbolisme de René Magritte.

Dades biogràfiques i curriculars bàsiques
Johann Fournier Was born in 1982, working in Paris as artistic director, illustrator and artist.

Education:
2005-08: Paul Valery University, Montpellier, France, Department of Plastic Arts, followed by training in web design and digital art.

Exhibitions:
- 2009: Art Athina with Artbeat Gallery, Brussels, Belgium
- 2008: "Opus", Artbeat Gallery, Brussels, Belgium.
- 2007: · Kennory Kim Gallery, Paris, France.
             · Art-Base Gallery, Brussels, Belgium.
             · Pascal Roman Gallery, Montpellier, France.
             · Contemporary Art Fair, Istanbul, Turkey.
             · Libr'Art, Libramont, Belgium.
- 2006: · Art-Base Gallery, Brussels, Belgium.
             · Lineart, Gent, Belgium.
             · Kennory Kim Gallery, Paris, France.
             · Charivari, Avignon, France.
- 2005 : · Golovine Theater, Avignon, France.
              · Théâtre des Béliers, Avignon, France.
- 2004 : · Salle Renaissance, Montpellier, France.
              · Artenîm, Nîmes, France.
              · Festifoto, Reims, France.
- 2003 : Les Ateliers, Sérignan, France.
- 2002 : Art Cubic, Barcelona, Spain.

L'obra de Johann Fournier es pot descriure com la fotografia etèria - imatges que trenquen a part al davant de la lent i es converteixen en art. Ells són la ciència i l'anatomia, la música i la filosofia de tot capturat amb un obturador. Les fotografies de Fournier són somnis lúcids, on fa girar el món a la gravetat. Hi ha un element de la foscor i la llum en l'art de Fournier que és necessària per a la vida la invisibilitat visible com els rajos x.

Entrevista
Ara: Com es crea l'efecte antigravetat en les seves fotografies?
Johann Fournier: Per a mi és més com un efecte sota l'aigua o un sentiment oceànic. No tinc cap recepta per això. És simplement el que sento i com veig les coses: flotant.
Ara: On es troben els temes de les fotografies?
Johann Fournier: Filosofia, poesia, la música, les pel·lícules, l'astronomia, aquí, a tot arreu.
Ara: Alguna vegada somies una fotografia?
Johann Fournier: Alguns dels meus somnis s'assemblen a les meves fotografies, probablement molt com a conseqüència ... Somni amb les meves imatges més del que el treball del meu somni. Hi ha una porta oberta entre les coses que estic construint despert i els que estic vivint el somni.
Ara: .ha experimentat amb altres tipus d'art?
Johann Fournier: Sí, la majoria de vídeo, però també amb música i amb el teatre.
Ara: On has exposat les teves obres d'art?
Johann Fournier: sense comprovar ... sobretot a França, però també Bèlgica, Espanya, Alemanya, Turquia, Suïssa, Grècia ...
Ara: Hi ha quelcom element anatòmic i matemàtic al seu treball. ¿D'on va venir aquesta idea, on es va originar?
Johann Fournier: anatomia antiga i llibres de ciència. Ells són una mica estranys i bonics entre la ciència i la superstició, entre la fe i el coneixement ... Encara veig una poesia bàrbara en les matemàtiques i l'astronomia.
Ara: El seu treball també és elemental. Veig temes que es repeteixen en l’aigua i el cel. Per què aquests temes ens són atractius no només per a vostè, com a artista, sinó a aquells que aprecien l'art?
Johann Fournier: Això està probablement relacionat amb aquest sentiment oceànic, a l'il·limitat. La sensació de ser part de tot i tot part de nosaltres. En el meu treball, aquests temes són més que els paisatges, són caràcters.
Ara: Vostè té un gran interès en els insectes i les matèries en suspensió en flascons, peixeres, etc. que potser esta interessat en l'anatomia dels insectes com un nen? ¿Els recull?
Johann Fournier: Jo els mirava molt, hipnotitzat, i encara ho faig. Jo no col·lecciono com un nen, però per al meu treball que faig ara, si.
Ara: És el seu treball metafòric?
Johann Fournier: Sí, però mai a propòsit. Jo no faig servir la imatge poètica per descriure conceptes mentals, les meves imatges s’han d'entendre com a reals. Jo faig servir la poesia, els símbols i analogies ... com a sentit alternatiu o addicional, ja que són legions, perquè vull mantenir a tots.
Ara: La seva peça favorita d'art d'un altre artista?
Johann Fournier: Segons el dia que es tracti, i en l'actualitat és el llibre de Sally Mann "Deep South".
Ara: La teva música preferida?
Johann Fournier: Mad world per Gary Jules podria ser una bona elecció, totes les cançons de Nina Simone, Johann Sebastian Bach, Serge Gainsbourg, Nick Cave, Timber Timbre, Pink Floyd, Portishead, Philip Glass ...
Hi ha un munt de música en la meva vida i en la seva majoria cançons tristes. Són massa per triar-ne una.
Ara: Alguna vegada ha escrit poesia? Veig molta poesia en les seves fotografies.
Johann Fournier: Sí, gairebé tots els dies des dels inicis. Les paraules són coses necessàries. La poesia és el meu camí i el meu camí de sortida.
Ara: Com descriuria el seu art?
Johann Fournier: prefereixo no fer-ho. Per tant, vaig a utilitzar algunes paraules. Poètic, malenconiós, eteri.
Ara: El seu pròxim projecte?
Johann Fournier: Una mica sobre la dansa, una sèrie en duo amb el pintor de Catherine Duchêne, i un llibre. Tres almenys per mantenir la mort i l'avorriment de la distància.
Ara: ¿Què és l'art? És el seu significat subjectiu?
Johann Fournier: L'art és subjectiu i sobretot, l'art és la solitud. L'art és també, el ball, l'ombra-boxing, brilla en la foscor.
http://viragomag.com/johann-fournier-antigravity-art/

Johann Fournier és un d'aquests "bons". I "una de les poques persones que poden veure, fins i tot abans que hi hagi alguna cosa de mirar. Pren el poema en algun lloc dins d'ell fins convertir-lo en imatges. Les seves obres gràfiques semblen molt sofisticades i és capaç de ser curiós, amable i al mateix temps - d'alguna manera - fosc. Ofereix diferents jugadors, cadascun amb la seva pròpia habilitat especial "de somni".
El repertori de tècniques que dóna feina a Johann Fournier, amb una infinita varietat de combinacions, és molt àmplia. Utilitza diferents tècniques i eines per a la creació, el processament d'imatges i reinveinzione: la fotografia, la pintura de tinta, retallades i collages, gravats i una gran quantitat de gràfics d'ordinador d'alta qualitat.
Aquesta combinació de tècniques dona com a resultat una espectacular barreja de colors i d'imaginació, una vista inusual del món, imatges perverses de la creativitat i la diversió de fantasia, en què l'expressivitat de la pintura combina perfectament amb les tècniques de gràfics per ordinador, creant una visió surrealista del món. Altres obres de l'artista francès són al seu lloc web www.ether-elegia.com




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.